Året

Juni

Forrige arrow-left

Moelven kjøpte Vänerply

Moelvenkonsernet inngikk i mai 2011 avtale om kjøp av Vänerply. Oppkjøpet av Vänerply betyr at et viktig produkt for Moelven innen platematerialer nå også blir egenprodusert.

Vänerply ligger i Otterbäcken og produserer plywood av gran og furu. Selskapets nye navn er Moelven Vänerply AB

Moelven Vänerply har en geografisk beliggenhet som er gunstig for Moelven, og er et godt tilskudd til konsernets produksjon og til Moelvens omfattende distribusjon av platematerialer produsert av bedriftens samarbeidspartnere. Moelven Vänerply inngår i et større industrielt nettverk som bidrar til synergier innenfor blant annet råvareinnkjøp, distribusjon og marked.

Moelven Vänerply ligger i Otterbäcken. Bedriften har en kapasitet på ca. 90 000 m3 eller ca. 6 mill. m2 plywood per år. Bedriften omsatte for xxx mill. SEK i 2011 og har ca. 160 ansatte. Det viktigste markedet er Nord-Europa med hovedvekt på Skandinavia.

Mikael Axelsson, administrerende direktør i Moelven Wood AB, var glad for avgjørelsen:

– Vi kjøpte Vänerply for å bli en enda bedre leverandør og samarbeidspartner for våre kunder. Bedriften en sterk merkevare, de har gode produkter og ligger geografisk gunstig til for Moelvens eksisterende distribusjonskonsept for trebaserte varer til handel og industri.